Interview at Hello Magazine August 2022

22.10.2022 15:55:21

Interview at Hello Magazine August 2022

ΙΛΙΑ ΠΑΠΑΛΕΞΗ & ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΩΡΙΤΗ

οι ΙΔΡΥΤΡΙΕΣ ΤΟΥ «LIME & TEAL» µας µιλουν για την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΝΕΙΡΑ.

Αφουγκραζόμενες την ανάγκη της ελληνικής αγοράς για ένα niche cosmetics store, οι δύο γυναίκες που στην πορεία έγιναν καλές φίλες, Ίλια Παπαλέξη και Αφροδίτη Δωρίτη, έχουν δημιουργήσει το πιο ονειρεμένο niche beauty concept store, στην καρδιά του Ψυχικού.

Πώς συναντήθηκαν οι δρόμοι σας ως φίλες και συνεργάτιδες;

ΙΛΙΑ ΠΑΠΑΛΕΞΗ: Με την Αφροδίτη συναντηθήκαμε πρώτη φορά το 1997, όταν ήρθε ως πελάτισσα στο κατάστημα της επιχείρησης που είχα τότε, το «Body ’N Soul». Αμέσως μου έκαναν εντύπωση οι γνώσεις της αλλά και το πάθος της για το χώρο των niche καλλυντικών, κάτι πολύ σπάνιο και πρωτοποριακό για εκείνη την εποχή. Η κοινή μας αγάπη για τα συγκεκριμένα καλλυντικά αλλά και η καλή χημεία που υπάρχει μεταξύ μας εξελίχθηκαν σε μια δυνατή μακροχρόνια φιλία, που τελικά οδήγησε πριν από έναν χρόνο στη δημιουργία του «Lime & Teal», ενός πραγματικού niche beauty concept store που έλειπε  από την Αθήνα.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΩΡΙΤΗ: Mε την Ίλια γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια, από την εποχή που η Ίλια είχε ξεκινήσει την πορεία της στον χώρο των niche καλλυντικών με τα καταστήματα «Body ’N Soul», στην αρχή ως ένθερμη πελάτισσα. Στην πορεία των ετών όμως αναπτύχθηκε μια αμοιβαία εκτίμηση που μετουσιώθηκε σε φιλία. Από παλιά συζητούσαμε για το πώς θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε κάτι μαζί, μιας και μοιραζόμασταν το ίδιο πάθος  για τα καλλυντικά, τα αρώματα αλλά και εν γένει τη γυναικεία ομορφιά. Έτσι, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και δημιουργήθηκαν και οι συνθήκες που μας επέτρεψαν πέρυσι το Δεκέμβριο να ξεκινήσουμε την επιχείρησή μας, με το πρώτο flagship store μας στο Νέο Ψυχικό «Lime & Teal».

Μιλήστε μας λίγο για εσάς. Πώς ξεκίνησε η καθεμιά την πορεία της;

I.Π.: Προερχόμενη από μια επιχειρηματική οικογένεια, πάντοτε ήθελα να δημιουργήσω μια δική μου επιχείρηση. Οι σπουδές μου ήταν στα Οικονομικά και στο Marketing Μanagement και αργότερα έκανα μεταπτυχιακό στην Ιστορία της Ασιατικής Τέχνης στα Sotheby's στο Λονδίνο. Εκεί έζησα αρκετά χρόνια και μέσα από τις παρέες μου και την πρωτοποριακή πάντοτε αγορά του Λονδίνου γνώρισα το concept των niche cosmetics που τότε γεννιόταν και άρχιζε να δημιουργεί μια νέα τάση στην αγορά αλλά και γενικότερα στον τρόπο ζωής. Αυτή η νέα τάση με συνεπήρε και ασχολήθηκα και εμβάθυνα σε αυτήν τη νέα τότε κουλτούρα. Αυτό με έκανε να αποφασίσω να επιστρέψω στην Αθήνα και να ξεκινήσω το 1997 με μεγάλη επιτυχία μια νέα επιχείρηση, το «Body ’N Soul», την πρώτη εταιρεία που έφερε στην Ελλάδα και σύστησε στις Ελληνίδες το concept των niche καλλυντικών, κάτι που ακόμα τότε ήταν σχεδόν άγνωστο στη χώρα μας.

Α.Δ.: Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με τον χώρο των καλλυντικών και γι' αυτό σπούδασα Φαρμακευτική και μάλιστα έκανα και το μεταπτυχιακό μου πάνω στη Βιομηχανική Φαρμακευτική και Κοσμετολογία. Δραστηριοποιήθηκα για χρόνια και δραστηριοποιούμαι ακόμα σε έναν τελείως διαφορετικό κλάδο, μιας και ηγούμαι της οικογενειακής επιχείρησης στον κλάδο της Βιομηχανίας Πλαστικών. Όμως η αγάπη μου για τα niche καλλυντικά και αρώματα δεν με άφησε ποτέ, και σήμερα βρισκόμαστε εδώ, στο «Lime & Teal», εκπληρώνοντας ένα όνειρο ζωής.

Ποια από τις δυο είναι η πιο δημιουργική και ποια έχει το πιο πρακτικό μυαλό;

I.Π.: Το δημιουργικό κομμάτι το έχω αναλάβει εγώ, ενώ το πρακτικό και συντονιστικό η Αφροδίτη. Πάντοτε όμως όλα γίνονται με συμμετοχή και των δυο μας, σε μια τέλεια αρμονία και συνεννόηση. Θα μπορούσε δηλαδή να πει κανείς ότι τελικά η ομάδα των δυο μας λειτουργεί τόσο ενωμένα σαν ένας άνθρωπος, αλλά με το μυαλό και την ενέργεια δύο ανθρώπων.

Α.Δ.: Σίγουρα η Ίλια είναι η δημιουργική πλευρά του «Lime & Teal»… Εγώ ασχολούμαι περισσότερο με τα πρακτικά θέματα της επιχείρησης. Όμως αυτό που είναι το πιο συγκλονιστικό είναι ότι η μία συμπληρώνει την άλλη σε όλα τα επίπεδα, και τις περισσότερες φορές σκεπτόμαστε ακριβώς τα ίδια πράγματα. Είμαστε σε πλήρη ταύτιση οραμάτων και απόψεων…

Πώς γεννήθηκε η ιδέα ενός niche beauty concept store;

Ι.Π.: Στις συναντήσεις μας με την Αφροδίτη πάντοτε μεγάλο κομμάτι της συζήτησής μας είχε το κοινό μας πάθος για τα καλλυντικά, αλλά και το γεγονός ότι δεν υπήρχε ένας χώρος που να είναι αφιερωμένος αποκλειστικά στο niche cosmetic culture. Έτσι, πριν από ενάμιση χρόνο έπεσε στο τραπέζι η ιδέα να ξεκινήσουμε από κοινού μια επιχείρηση που θα κάλυπτε αυτό το κενό. Αμέσως αρχίσαμε την προετοιμασία και επτά μήνες αργότερα το «Lime & Teal» άνοιγε τις πόρτες του στο Ψυχικό, ένας χώρος όπου γυναίκες και άνδρες μπορούν να γνωρίσουν αυτό τον μαγικό κόσμο των πραγματικά luxury niche cosmetics μέσα σε ένα περιβάλλον πολυτέλειας, άνεσης και ευγενικής εξυπηρέτησης.

Α.Δ.: Η ιδέα γεννήθηκε από το κενό που είδαμε στην ελληνική αγορά σε συνδυασμό με την αγάπη μας γι’ αυτό το αντικείμενο. Δηλαδή, ενός χώρου όπου γυναίκες και άντρες θα βρίσκουν ιδιαίτερα πράγματα, υψηλής ποιότητας, που θα τους κάνουν να ξεχωρίζουν.

Τι πιστεύετε ότι λείπει αυτήν τη στιγμή από την αγορά;

Ι.Π.: Από την αγορά πιστεύω ότι έλειπε ένας χώρος όπου κάποιος θα μπορεί με άνεση, με χαλαρή διάθεση, μέσα σε ένα ευχάριστο και πολυτελές περιβάλλον, να βρει υψηλής ποιότητας, χωρίς προσθήκη χημικών και συντηρητικών, καλλυντικά, αρώματα, αξεσουάρ και προϊόντα καθημερινής ομορφιάς, παράλληλα με μια εξυπηρέτηση από ανθρώπους ικανούς να κατανοήσουν τα «θέλω» του πελάτη και να προτείνουν προϊόντα που πραγματικά θα αναδεικνύουν την ομορφιά και το χαρακτήρα του καθενός. Αυτή ακριβώς την έλλειψη στην ελληνική αγορά ήρθε να καλύψει το «Lime & Teal».

Α.Δ.: Αυτό που λείπει είναι η ποιότητα… προϊόντα που να  προσφέρουν πραγματικά αυτό που υπόσχονται, αλλά και ένας χώρος που θα είναι χαλαρωτικός, επικεντρωμένος στις προσωπικές ανάγκες του πελάτη και όχι στη μαζικότητα. Ένας χώρος  που θα είναι σαν όαση στην καθημερινότητά μας, όπου θα βρίσκουμε τη χαρά της ομορφιάς…

Οι γυναίκες θα σταματήσουν ποτέ να ασχολούνται με την ομορφιά;

Ι.Π.: Για περισσότερα από 2.500 χρόνια η ομορφιά είναι μια έννοια ταυτόσημη με τη γυναίκα, βρίσκεται στο DNA της. Πάντοτε οι γυναίκες ασχολούνταν και καλλιεργούσαν τόσο την ομορφιά της εξωτερικής τους εμφάνισης όσο και του εσωτερικού τους κόσμου. Αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ να συμβαίνει.

Α.Δ.: Ποτέ!!! Η γυναικεία φύση είναι ταυτόσημη της ομορφιάς. Οι γυναίκες πάντα θα αναζητούμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Αν δεν υπήρχε κανένα brand ομορφιάς στον κόσμο... Ποιο θα ήταν αυτό που θα θέλατε να έχετε ιδρύσει εσείς; Ποιο είναι αυτό που θαυμάζετε περισσότερο και γιατί;

Ι.Π.: Πάντοτε αγαπούσα και θαύμαζα εταιρείες μικρές, που χρησιμοποιούν μόνο αγνές φυσικές πρώτες ύλες, που έχουν μια ιστορία πίσω από τη δημιουργία κάθε προϊόντος τους και που ακολουθούν μια πορεία ανεξάρτητη, η οποία στηρίζεται στην ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των προϊόντων τους χωρίς να υποκύπτουν σε συμβιβασμούς για χρήση χημικών ουσιών ή έκπτωσης της ποιότητάς τους στο βωμό του μεγαλύτερου όγκου παραγωγής και τελικά του να αποτελεί το κέρδος το μοναδικό τους κριτήριο, όπως συμβαίνει στις μεγάλες πολυεθνικές. Σε τέτοιες δυσεύρετες εταιρείες (niche luxury market) στηρίχτηκε και μεγάλωσε η πρώτη μου εταιρεία και τέτοιες εταιρείες, με κοινή μας απόφαση με την Αφροδίτη, αντιπροσωπεύουμε και θα αντιπροσωπεύουμε πάντοτε στο «Lime & Teal».

Α.Δ.: Θαυμάζω τα brands και τους δημιουργούς που έκαναν τομές για την εποχή τους. Που αλλάξαν την πεπατημένη και δημιούργησαν νέες τάσεις και νέο τρόπο ζωής.  Όπως η Coco Chanel, που άλλαξε τη γυναικεία μόδα απελευθερώνοντας τη γυναίκα από τον κορσέ και που άρχισε να χρησιμοποιεί ιδιαίτερα υφάσματα και υφές στη μόδα. Το ίδιο έκανε και ο Robert Piguet, ένα brand το οποίο είμαστε υπερήφανες που αντιπροσωπεύουμε στο «Lime & Teal», όταν δημιούργησε τα θρυλικά αρώματα «Fracas» και «Bandit».

Πού βλέπετε τους εαυτούς σας και το «Lime & Teal» σε πέντε χρόνια;

Ι.Π.: Η προσπάθειά μας είναι το «Lime & Teal» να έχει μια επιτυχημένη πορεία και να αποκτήσει  παρουσία σε αρκετά μέρη της Ελλάδας και να έχει καθιερωθεί στο μυαλό όλων ως το σημείο αναφοράς σχετικά με την εξέλιξη των τάσεων στο χώρο των καλλυντικών και της ομορφιάς.

Α.Δ.: Θα ήθελα στα επόμενα χρόνια το  «Lime & Teal» να είναι ένα καθιερωμένο κατάστημα ομορφιάς, με νέα μαγαζιά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Μια αλυσίδα καταστημάτων που θα είναι ταυτόσημη στη συνείδηση του κόσμου με το class και την ομορφιά.

Χαρα Σελαλμαζιδου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΕΤΖΟΥΜΗ/ CUBE DIGITAL PRODUCTIONS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΡΗ ΑΚΡΙΤΙΔΗ
Make-up artist: Κατερίνα Ντρίκου
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ «LIME & TEAL» (ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ 4, ΨΥΧΙΚΟ)

 

Comments

This article does not have any comments yet

Leave a comment

News

News

Interview at Hello Magazine August 2022

Interview at Hello Magazine, Greece

ΙΛΙΑ ΠΑΠΑΛΕΞΗ & ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΩΡΙΤΗοι ΙΔΡΥΤΡΙΕΣ ΤΟΥ «LIME & TEAL» µας µιλουν για την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΝΕΙΡΑ.Αφουγκραζ ΙΛΙΑ ΠΑΠΑΛΕΞΗ & ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΩΡΙΤΗοι ΙΔΡΥΤΡΙΕΣ ΤΟΥ «LIME & TEAL» µας µιλουν για την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΝΕΙΡΑ.Αφουγκραζ 2022-10-22T17:32:06+03:00 Interview at Hello Magazine August 2022



Compare products
Our online store uses cookies
Cookie Settings