22.10.2022 16:04:30

Interview at Hello Beauty and Fashion Magazine June 2022

KEIMENO: XAΡΑ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΕΤΖΟΥΜΗ/cube digital productions

Δυο καλές φίλες, η Αφροδίτη Δωρίτη και η Ίλια Παπαλέξη, έχουν δημιουργήσει το πιο ονειρεμένο niche beauty concept store, στην καρδιά του Ψυχικού. Μπαίνοντας στο χώρο, σε πλημμυρίζουν ευωδιές που σίγουρα δεν έχεις μυρίσει ξανά. Το μυστικό που κάνει το Lime & Teal να ξεχωρίζει; Η αγάπη και των δυο για την ομορφιά και η πίστη στη γυναικεία φιλία.

Tι σημαίνει Lime & Teal;

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΩΡΙΤΗ: Το όνομα αυτό καθαυτό αναφέρεται στο εσπεριδοειδές lime, το οποίο αντιπροσωπεύει το πράσινο χρώμα και στο teal, την πάπια που έχει το χαρακτηριστικό τιρκουάζ χρώμα ματιών. Η συγκεκριμένη απόχρωση έχει ονομαστεί στα αγγλικά teal. Από αυτά τα δύο χρώματα αντλήσαμε και την έμπνευση για τους χρωματισμούς του μαγαζιού. Όμως το  Lime & Teal για εμένα είναι ο παράδεισός μου, το μέρος που μου φτιάχνει τη διάθεση και με κάνει ομορφότερη.

ΙΛΙΑ ΠΑΠΑΛΕΞΗ: Σημαίνει φρεσκάδα και άρωμα, όπως το lime και μοναδικότητα, όπως τα χρώματα που έχει η ομώνυμη σπάνια και πανέμορφη πάπια, teal.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα ενός niche beauty concept store;

Α.Δ.: Με την Ίλια μας συνδέει μια μακροχόνια φιλία και πάντα τη θαύμαζα ως επιχειρηματία, αφού τη γνώριζα από την παλιά της επιχείρηση και ήμουν φανατική πελάτισσα. Μάλιστα, ήταν η πρώτη που ασχολήθηκε και έφερε στην Ελλάδα το niche καλλυντικό και την υψηλή αρωματοποιία. Από την άλλη μεριά,  έχω πάθος με τα καλλυντικά, τα αρώματα, αλλά και οτιδήποτε έχει να κάνει με την ομορφιά μιας γυναίκας. Άλλωστε, οι σπουδές μου είναι στη Φαρμακευτική και έχω κάνει μεταπτυχιακό στην κοσμετολογία, οπότε πάντοτε είχα στο μυαλό μου ότι θέλω κάποια στιγμή να ασχοληθώ με αυτόν τον τομέα.  Έτσι, βλέποντας την ανάγκη που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική αγορά για αυτά τα προϊόντα, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να ξεκινήσουμε το Lime & Teal.

Ι.Π.:Με την Αφροδίτη μας συνδέει μια μακροχρόνια φιλία και αλληλοεκτίμηση. Η φιλία μας γεννήθηκε όταν τη γνώρισα, πριν πολλά χρόνια, ως πελάτισσα στο κατάστημα που τότε είχα (Body ‘N Soul). Αμέσως γίναμε φίλες, περνώντας μαζί ατελείωτες ώρες, μοιραζόμενες το πάθος μας για τα niche καλλυντικά, που τότε –από το 1997 που είχα ανοίξει το πρώτο Body ‘N Soul–  έκανα γνωστά στην Ελληνική αγορά, μαθαίνοντας στις Ελληνίδες έναν καινούριο κόσμο και μια νέα κουλτούρα σε σχέση με την υψηλή αρωματοποιία και τα niche καλλυντικά και αξεσουάρ. Αυτές τις εταιρίες των niche καλλυντικών τις γνώρισα όταν ζούσα στο Λονδίνο και επηρεασμένη από τις σπουδές μου εκείνη την εποχή στην Ιστορία Τέχνης στα Sotheby’s, ένιωσα να ανοίγεται ένας νέος κόσμος ομορφιάς μπροστά μου. Πριν από ένα χρόνο, αποφασίσαμε να κάνουμε πραγματικότητα το κοινό μας πάθος και έτσι γεννήθηκε η ιδέα του Lime & Teal, ενός πραγματικού niche beauty concept store, κάτι που έλειπε από την πόλη μας.

Ποια προϊόντα ζητάνε περισσότερο οι Ελληνίδες;

Α.Δ.: Η Ελληνίδα είναι κοκέτα. Ό,τι έχει να κάνει με την ομορφιά, την ενδιαφέρει και το ψάχνει. Αυτό όμως που έχουμε διαπιστώσει, είναι ότι την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η αγνότητα στα υλικά, η παρασκευή τους από φυσικές πρώτες ύλες που δεν δοκιμάζονται στα ζώα και εν γένει η ποιότητα και ο σεβασμός στο περιβάλλον. Αυτό που ονομάζουμε conscious beauty.

Ι.Π.: Για τις σύγχρονες Ελληνίδες, πρώτα σε ενδιαφέρον είναι τα αρώματα. Παράλληλα όμως, ενδιαφέρονται και για  τα προϊόντα περιποίησης σώματος και προσώπου, χωρίς όμως να παραλείπουν τα αξεσουάρ ομορφιάς και σπιτιού. Σίγουρα, η ευαισθησία της σημερινής Ελληνίδας είναι μεγάλη και επιλέγει να χρησιμοποιεί προϊόντα που παρασκευάζονται από αγνά υλικά– χωρίς προσθήκη χημικών και συντηρητικών– και δεν τεστάρονται σε ζώα.

Μιλήστε μας για τα προϊόντα που φέρνετε. Πόσες μάρκες υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο κατάστημα και για ποιες είστε περισσότερο περήφανες;

Α.Δ.: Ό,τι φέρνουμε στο κατάστημα μας πρέπει να είναι κορυφή στο είδος του και φυσικά να μην διατίθεται ήδη στην Ελλάδα. Όλα τα προϊόντα μας είναι σε αποκλειστική αντιπροσωπεία και διάθεση από την επιχείρησή μας. Αυτή τη στιγμή έχουμε στο κατάστημα 14 οίκους και έπονται κι άλλοι. Προσωπικά, είμαι ιδιαίτερα περήφανη για τα αξεσουάρ μαλλιών «Αlexandre de Paris», δημιουργίες του θρύλου της κομμωτικής, Αlexandre.

Ι.Π.: Τα προϊόντα που φέρνουμε είναι όλα από niche εταιρείες υψηλής αρωματοποιίας, περιποίησης σώματος, προσώπου και μαλλιών. Ακόμη, στο Lime & Teal θα βρείτε αξεσουάρ ομορφιάς, αρωματικά, αξεσουάρ σπιτιού, χειροποίητα beachwear, σανδάλια και κοσμήματα. Επίσης, υπάρχουν προϊόντα μπάνιου για πολυτελή resorts και city hotels. Είμαι το ίδιο περήφανη για όλα τα brands. Πώς άλλωστε θα μπορούσε κανείς να ξεχωρίσει κάποιο από τα παιδιά του.

Πώς διαλέγετε ένα brand; Τι πρέπει να έχει για να κερδίσει μια θέση στο Lime & Teal;

Α.Δ.: O βασικός γνώμονας για την επιλογή είναι η υψηλή ποιότητα και η ιστορία του κάθε οίκου. Πρέπει το κάθε προϊόν που μπαίνει στο κατάστημα να κάνει τη διαφορά. Nα έχει μια ιστορία και φυσικά να προσφέρει το αποτέλεσμα που υπόσχεται. Επίσης, δίνουμε τεράστια σημασία στον σεβασμό του περιβάλλοντος, αλλά και στην υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών και συσκευασίας. Θέλουμε, όταν θα χρησιμοποιήσει τα προϊόντα ο πελάτης μας, να δει τη διαφορά και να επανέλθει ξανά και ξανά, γιατί θα έχει χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί μας, αλλά και με τους οίκους που αντιπροσωπεύουμε.

Ι.Π.: Η επιλογή ενός brand είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες διαδικασίες της καθημερινής μας απασχόλησης στην εταιρία μας. Για εμάς, θα έλεγα ότι μοιάζει πραγματικά με ιεροτελεστία. Καθημερινά, κάνουμε έρευνα της παγκόσμιας αγοράς και των νέων τάσεων. Για να φτάσει ένα brand να επιλεγεί και να συγκαταλεχθεί στη λίστα των εταιριών που αποκλειστικά αντιπροσωπεύουμε στην Ελλάδα, πρέπει τα προϊόντα του να είναι όχι μόνο υψηλής ποιότητας, αλλά και η εμφάνισή τους να είναι elegant, chic και μοναδική. Ταυτόχρονα, τα υλικά που χρησιμοποιεί για την παραγωγή των προϊόντων, πρέπει υποχρεωτικά να είναι αγνά και φυσικά, να μην περιέχουν χημικά, συντηρητικά και οπωσδήποτε να μην γίνονται τεστ σε ζώα. Στο τέλος και αφού όλοι οι προηγούμενοι όροι ικανοποιούνται, το brand θα πρέπει να έχει και μια μικρή ή μεγάλη ιστορία πίσω από την δημιουργία των προϊόντων του. Αυτό κρίνεται απαραίτητο για να υπάρχει αυτή η μοναδικότητα και η μαγεία που έχουν όλες οι εταιρείες που αντιπροσωπεύουμε.

Πρόσφατα είδαμε ρούχα και αξεσουάρ στο κατάστημά σας. Πείτε μας λίγα λόγια για τους σχεδιαστές που επιλέγετε.

Α.Δ.: Από την μια μεριά, ψάχνουμε νέους Έλληνες σχεδιαστές , που να έχουν πίστη στις ελληνικές πρώτες ύλες και να δημιουργούν ρούχα και αξεσουάρ υψηλής ποιότητας με ξεχωριστό στυλ. Νέους ανθρώπους με έμπνευση, που να αγαπούν αυτό που κάνουν και αυτό να μεταφράζεται σε ιδιαίτερες δημιουργίες.

Από την άλλη μεριά, θέση στο κατάστημά μας έχουν και αξεσουάρ κλασικής αξίας, όπως γάντια και καπέλα, που δύσκολα βρίσκεις στην Ελλάδα και προσθέτουν μια ιδιαίτερη πινελιά στην εμφάνιση μιας γυναίκας ή ενός άνδρα.

Aν έπρεπε να δώσετε ένα άρωμα στο καλοκαίρι, ποιο θα ήταν αυτό;

Α.Δ.: Ό,τι μου θυμιζει τις ανέμελες διακοπες των παιδικών μου χρόνων. Φούλι και γιασεμί.

Ι.Π.: Το Μεσογειακό καλοκαίρι είναι ανέμελο και ζεστό, μας δίνει πάντα μια παράξενη διάθεση χαράς και έρωτα. Το ντύσιμό μας γίνεται πιο απλό, πιο χαρούμενο και πιο ελαφρύ. Το άρωμά μας ακολουθεί  φυσικά αυτή τη διάθεση και το ντύσιμο. Έτσι λοιπόν, το καλοκαίρι για μένα έχει άρωμα λουλουδιών και φρούτων. Αγιόκλημα, νερολί και περγαμόντο.

Τελικά η γυναίκα πρέπει να έχει το signature άρωμά της;

Α.Δ.: Η γυναίκα πρέπει να έχει την signature μυρωδιά της που μπορεί να είναι ένα ή συνδυασμός αρωμάτων και αυτό γιατί  η μυρωδιά ενός ανθρώπου ή τόπου είναι αυτό που δεν μπορείς να ξεχάσεις ποτέ.

Ι.Π.: Το άρωμα είναι το πιο θηλυκό αξεσουάρ μιας γυναίκας και πρέπει να είναι απόλυτα ταιριαστό με την προσωπικότητα και το χαρακτήρα της. Παράλληλα, πρέπει να είναι το κατάλληλο για την κάθε στιγμή και περίσταση. Μόνο έτσι αναδεικνύεται η προσωπικότητα και η ομορφιά της κάθε γυναίκας, αλλά και το ίδιο το άρωμα. Αυτό είναι που προσπαθούμε να κάνουμε με την κάθε πελάτισσά μας, ώστε να τη βοηθήσουμε να επιλέξει κάθε φορά το κατάλληλο άρωμα για την ίδια και για την περίσταση που το χρειάζεται. Με αυτή την έννοια, θα έλεγα ότι μια γυναίκα δε πρέπει να φορά ένα μόνο άρωμα, αλλά να κινείται μέσα σε μια συγκεκριμένη γκάμα αρωμάτων που αναδεικνύει την προσωπικότητά της και την ομορφιά της σε κάθε περίσταση της ημέρας της.

 

Comments

This article does not have any comments yet

Leave a comment

News

News

Interview at Hello Beauty and Fashion Magazine June 2022

Niche beauty. Όταν δυο φίλες συνεργάζονται, η επιτυχία είναι σίγουρη.

KEIMENO: XAΡΑ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΕΤΖΟΥΜΗ/cube digital productionsΔυο καλές φίλες, η Αφροδίτη Δωρίτη και η Ίλια Παπαλέξη, έχουν δημιουργήσε KEIMENO: XAΡΑ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΕΤΖΟΥΜΗ/cube digital productionsΔυο καλές φίλες, η Αφροδίτη Δωρίτη και η Ίλια Παπαλέξη, έχουν δημιουργήσε 2022-10-22T17:31:11+03:00 Interview at Hello Beauty and Fashion Magazine June 2022



Compare products
Our online store uses cookies
Cookie Settings